tirsdag den 20. januar 2009

Windy Welly

Kia Ora DK

Long time, no post. Haaber ikke vores laeserskare er blevet reduceret fra 3 til ingen pga vores inaktivitet...men hvis I er derude, saa kommer der her et nyt kapitel i vores saga.



Siden sidst har vi rejst utroligt meget med bussen og er nu i Windy Wellington, das kapital, paa sydspidsen af nordoeen. Fra Auckland tog vi til den lille, soevnige men meget hyggelige by Waitangi, hvor vi overnattede i et lille hostel, som blev drevet af to aeldre mennesker, der gav os den mest familiaere behandling mulig. Videre derfra tog vi til Rotorua (byen som stinker af raadne aeg pga den geotermiske aktivitet i omraadet). Her tog Troels en lille tur paa en go-cart med sin hollandske m8 Pieter, inden vi om aftenen sammen med resten af kiwibussen tog til en Maori Village for at opleve en hangi, aka maorisk aedegilde!

Allerede dagen efter gik turen videre til Waitomo. Byen er kendt for sine glowworm caves
(lysende ormelort i smaa, klaustrofobiske grotter) Grotterne kunne opleves i toert toej eller (som Troels og jeg valgte) i en vaaddragt med numsen i en badering (se dias) langs en rindende flod igennem grotten. Smukt syn!

Derfra til, Taupo hvor vi tilbragte hele 5 dage(!) Vi fik saaledes tid til at slappe lidt mere af end hidtil, faa vasket toej og faa oevet vores madkundskaber... Taupo er et skoent sted. Et ferieparadis placeret ved NZ's stoerste soe, Lake Taupo. Men istedet for at ligge og dase ved soen tog vi paa en vandretur igennem Tongariro Nationalpark over Mount Doom (til alle LOTR nerds derhjemme, Tongariro National park er bestemt et besoeg vaerd ;) Det var 21 haarde, hjertepumpende kilometre!!!

Efter vores ophold i Taupo tog vi til det naeste stop paa busruten: River Valley, stedet uden telefonsignal. Lars Tyndskidsmark! Dog var der noget positivt ved opholdet i River Valley... jeg fik endelig overtalt Troels til et tage paa en ridetur! Omgivet af groenne marker, faar, daadyr og koer galloperede Troels og jeg derudaf med hidtil for nybegyndere uset elegance (yeah that's right!!!) uset elegance paa hestene Honey(Merete) og Bustard(Troels)... Og paa trods af Troels' manglende erfaring, var baade jeg og instruktoerren imponeret over, hvordan han haandterede Bustard som en anden cowboy ;P


Og nu er vi altsaa i Windy Welly, hvor vejret - trods tilnavnet og forvarslerne om regn - er rigtig godt. Naar man nu befinder i Peter Jacksons foedeby virkede det uundgaaeligt for en lotr-fan som jeg ikke at tage paa en guided en-dags-tur rundt i Wellingtons omegn for at se de forskellige scener fra filmen. Og endnu engang fik jeg lokket en ikke helt tilfreds Troels med, selvom han nok helst ville glemme alt om det :p

I morgen tager vi faergen over Cooks straede til Nelson, hvor vi som i Welly vil tilbringe tre naetter. Lige nu skal vi imidlertid i biffen, den store Embassy, hvor lotr 3 havde verdens premiere, og varme Viggo Mortensens og Orlando Blooms biografsaeder.......

P.S. pga. laaaangsom internet, kan vi ikke faa vores billeder op paa bloggen. Saa indtil videre maa I vaebne jer med lidt taalmodighed, da vi nok foerst faar tid til at skrive paa bloggen igen i Queenstown om en uges tid.

Skrives....




3 kommentarer:

  1. Godt gået Merete

    Savner dig på fabrikken

    SvarSlet
  2. Lyder spændende alt det I får oplevet. Hilsen Michelle...

    Gorm hilser

    SvarSlet
  3. Det er spændende at følge jer. Fortsat god tur.KH.-faster Mie

    SvarSlet